Jongerenvakantie St. Julians

Als je met jouw vrienden op zoek bent naar een schitterend eiland in de Middelandse zee, zonovergoten, helder blauwe wateren en een gezellige barstreet, dan is Malta een absolute aanrader. Het is een eiland met kleine dorpjes zoals St. Julians en is de ideale plek voor een jongerenreis. Malta is in verhouding een klein eiland met redelijk wat toerisme. Het ligt tussen Italië en Afrika in. Elk jaar wordt het eiland populairder voor een jongerenreis naar St. Julians om een onvergetelijke vakantie te beleven.

Paceville

De wijk Paceville, waar de straat St. Julians ligt, is een dorpje op dat is ontstaan uit een vissersplaats. Er zijn prachtige goudgele stranden, leuke winkels, heerlijke restaurants en een barstreet. Het dorp is opgebouwd rond het Spinolapaleis en de oude kerk. De stad is ontworpen door een ridder en groeide geleidelijk door zijn ligging. Er vestigden zich steeds nieuwe mensen in de stad en rijke mensen kwamen hier om de rust op te zoeken. Geleidelijk aan werd het een resort zoals het vandaag de dag is en een perfect plek voor een jongerenvakantie naar St. Julians.

Barstreet

Ondanks dat Malta bekend staat om haar natuur, wordt haar bruisende uitgaansleven in haar populairste barstreet steeds groter. Het is the-place-to-be als je een avond lekker wil uitgaan. Juist als je op zoek bent naar een minder massale plek in Europa is een jongerenreis naar deze plek de goede keuze. Er zijn talloze clubs en bars waar je een feestje kan vieren. Je kunt kiezen tussen Qube Bar, welke bekend staat om zijn vodka of als je liever tussen de Hollanders staat is Footlose een goede keuze. Gianpula is een grote open lucht discotheek waar je ’s nachts met de aangename buitentemperaturen een feest of zuipvakantie op St. Julians kan bouwen. Ondanks dat het hier minder massaal is, zijn er genoeg mogelijkheden voor een avondje goed feesten.

Mellieha

Mocht het dorpje Paceville voor jou toch nog te druk zijn, dan kun je een uitstapje maken naar het rustigere Mellieha. Er zit hier een plaatselijke zeilschool waar je kunt leren zeilen en surfen of je kan kiezen voor een ritje op een opblaasbanaan achter een speedboot aan. Het is wel een toeristisch plaatsje waar je ook lekker kunt stappen, maar waar het minder druk is in de uitgaansgelegenheden ten opzichte van Paceville.

Activiteiten

Los van het feit dat een uitgaan vakantie St. Julians een goed idee is, kun je jouw vakantie aanvullen met diverse activiteiten op het eiland. Er zijn mogelijkheden om te duiken, adventure tours te beleven, te feesten op partyboten of het bijwonen van pool-party’s.

Je kunt ook meer het culturele van Malta bekijken, zoals de hoofdstad Valetta. Of je kunt het vissersdorp Marsaxlokk bezoeken, welke een beroemde markt heeft met verse vis die ’s ochtends gevangen is. Als je altijd al Versaille hebt willen zien kun je als je Palazzo Parisio bezoekt dit paleis in het klein bewonderen. Wil je liever in St. Julians blijven dan kun je de oude vestingwerken en monumenten van het dorpje bekijken, zoals de Kerk St. Julian, de Millennium Chapel en de paleizen Dragonara en Spinola.

Blue Lagoon moet apart genoemd worden omdat dit een betoverende boottrip is. Je gaat langs diverse baaien die een idyllisch beeld geven met glinsterende wateren die jou uitnodigen om te zwemmen en te snorkelen.

Gozo is een klein eiland en wordt ook wel het kleine zusje van Malta genoemd. Gozo is groener dan Malta en je kunt per ferry in zo’n 30minuten dit eilandje bezoeken. Er zijn hele mooie niet toeristische plekken te vinden met ongerepte natuur en helderblauwe zeeën die nog feller kleuren bij het groene landschap.

Stranden

Het eiland beschikt over talloze mooie stranden, ook al is het oppervlakte soms niet groot. Op je bucketlist van stranden moet je sowieso Balluta Bay en Golden Bay plaatsen. Het zijn prachtige pittoreske baaien die perfect zijn voor jouw ultieme Instagram-foto of misschien wel Instagram-reels of Tiktok-video.

Accommodaties

Je kunt op vrijwel het hele eiland terecht voor verschillende accommodaties, van logies tot all-inclusive. Over de dorpjes zijn hotels en appartementen verspreid, waarbij je kan kiezen tussen de rust in de natuur of in de dorpjes bij de winkels. In sommige gevallen kun je zelfs kiezen om binnen 50 meter van het strand te verblijven. Of voor het gemak aan de barstreet van Malta zodat je wandeling van en naar de kroegentocht niet ver is. Het eiland is geschikt om een echte zuipvakantie te houden, liever een actieve vakantie of een echte strandvakantie? Ook dan is St. Julians een uitstekende bestemming.

Foto door Artem Beliaikin via Pexels