Campings met privé sanitair

Camping met privé sanitair

Campings met privé  sanitair in Europa worden elke steeds populairder. Het grootste struikelblok van mensen die voor het eerst naar de camping willen is het feit dat campings bekend staan om met de wc rol onder je arm te moeten lopen.  Bij een camping met privé sanitair heb je hier niet langer last van, alle bezwaren van mensen tegen kamperen vervallen vanaf dat moment. Bij een camping met een privé badhokje ben je van alle gemakken op je kampeerplek voorzien.

Privé voorzieningen op kampeerplek

Op een kampeerplek met eigen sanitair ben je voorzien van alles wat je nodig hebt om ontspannen de vakantie door te komen. Je hebt op deze plekken de beschikking over een eigen privé sanitair gebouwtje op de kampeerplek. Dit gebouwtje is vaak voorzien van een volledige eigen badkamer. In de badkamer tref je een privé douche, privé toilet en privé wasbak aan. Op deze manier hoef je niet alleen niet langer meer met je wc rol onder je arm naar het toilet toe, je kunt ook direct op je eigen kampeerplek douche en afwassen. Je staat dus zelfs niet meer voor de afwas in de rij!

Extra luxe voorzieningen op kampeerplek

Is de privé douche en toilet inclusief wasbak voor een optimale vakantie nog niet genoeg? Op sommige campings is het mogelijk om nog een stapje verder te gaan. Zo zijn er soms plekken met privé sanitair en bijvoorbeeld een privé sauna of een privé bad.  Ook bieden sommige campings de mogelijkheid om in je privé sanitair unit op de camping een eigen wasmachine en droger te hebben. Op deze manier kun je dus gemakkelijk je wasjes draaien en heb jij altijd schone kleding, vooral handig wanneer je gezellig met kleinere kinderen op vakantie bent.

Sommige campings richten zich specifiek op gezinnen met jonge kinderen. Op diverse van deze campings is het mogelijk om bijvoorbeeld een babybad te boeken in je privé sanitair gebouw. Op deze manier maak je het jezelf wel heel erg comfortabel om te gaan kamperen met een baby.

♥ TIP: Ga je kamperen in de winter? Zorg dan dat je in je privé sanitair gebouw een eigen verwarming hebt. Dit maakt het douche en omkleden wel zo comfortabel.

Hygiëne op vakantie

De afgelopen jaren is nog meer gebleken dat hygiëne een belangrijk onderdeel is van iedereen zijn vakantie. Door de uitbraak van covid19 is iedereen zich meer en meer bewust geworden van het hygiëne aspect tijdens vakanties. Met het boeken van een campingplek met een privé sanitair voorziening heb je de hygiëne volledig in eigen hand. Je douche, je toilet en je wasbak zal alleen door jou en je eventuele reisgenoten worden gebruikt. Niemand anders op de camping kan en mag gebruik maken van jouw eigen sanitaire voorzieningen op de camping.

Wat zijn de voordelen van privé sanitair op de camping?

Verblijven op een camping met privé sanitair kent natuurlijk een hoop voordelen. Het grootste voordeel van een campingplaats met privé sanitair is natuurlijk dat je niet ver hoeft te lopen voor het toilet. De hygiëne van je toilet heb je zelf in de hand en je hebt geen last van vreemden op jouw toilet en onder je douche. Het grote voordeel dat daar nog bij komt kijken? Je kunt al je spullen achterlaten en hoeft niet met je toiletrol onder je arm naar de wc toe of met je toilettas naar de douche toe. Tevens kan je naar de toilet of gebruik maken van de douche wanneer jij dit wenst! Je hebt met je eigen toilet en douche nooit te maken met een wachtrij.

Zijn er nadelen aan een camping met privé sanitair?

Een campingplek met privé sanitair heeft een hoop voordelen. Er zijn soms echter ook nadelen aan het gebruik van een campingplek met privé sanitair. Het belangrijkste nadeel is natuurlijk dat je voor je campingplek meer betaald dan voor een normale campingplek zonder eigen sanitaire voorzieningen. Een ander nadeel kan zijn dat op sommige campings de regelt zal gelden dat je jouw eigen sanitair volledig schoon zal houden. Wanneer je kiest voor een campingplaats zonder eigen sanitair maak je natuurlijk gebruik van het algemene sanitair en hier maakt de camping vaak een aantal keer per dag schoon.

Kleine campings met privé sanitair

Niet alleen grote campings bieden tegenwoordig campingplekken maar ook steeds meer kleinere campings bieden de mogelijkheid om te kamperen met je eigen privé toilet en sanitair mogelijkheden. Vaak zijn kleinere campings op rustigere plekken te vinden of in bijzondere steden. Vaak moet je voor het boeken van een kleine camping met privé sanitair snel zijn met boeken. De plekken zijn door de kleinschaligheid vaak beperkt.

Privé sanitair op de boerencamping

Kamperen bij de boer met privé sanitair is natuurlijk een luxe die je op de boerderij niet snel verwacht. Je zit op de boeren camping heerlijk tussen het groen, midden in de natuur te genieten van de dieren op de boerderij en hebt ook nog eens je eigen sanitaire voorzieningen binnen handbereik.

Hond mee naar camping met privé sanitair

Je hond neem je graag mee op vakantie en een camping is daar natuurlijk een uitermate geschikt plek voor. Jouw trouwe viervoeter zal zich zeker vermaken op een camping en wat is er dan makkelijker dan de beschikking te hebben over eigen sanitair op de camping? Op veel campings die privé sanitair aanbieden zijn honden ook toegestaan. Wanneer je met je hond naar de camping gaat heeft privé sanitair op de camping een nog groter voordeel, je kunt je hond na het wandelen even onder douche zetten en zorgen dat hij weer schoon de caravan of tent in kan.

Privé sanitair op naturistencamping

Op een naturistencamping loop je over het algemeen de hele dag lekker in je blootje. Een campingplek met privé sanitair op een naturistencamping boek je daarom vaak ook niet voor de privacy maar wel voor het gemak. Op een naturistencamping met een privé douche en toilet geniet je van de zelfde voordelen als bij een textielcamping. Je hoeft niet te wachten voor het toilet of voor de douche en kunt lekker je eigen spulletjes laten staan.

Foto bij Castorly Stock via Pexels