Waarom strakke zwembroek in Frankrijk 2022?

Er zijn al 100e artikelen over geschreven en het is al jaren verplicht. Toch komt bij het uitzoeken van een vakantie bij mannen en jongens vaak de vraag naar boven of een strakke zwembroek in Frankrijk echt verplicht is.

Vaak is de informatie die op internet te vinden is over de regels van zwembroeken in Frankrijk verouderd. De informatie klopt vaak nog wel, maar veelal vragen bezoekers zich af of deze informatie ook nog actueel is in het jaartal dat hun op vakantie gaan. Daarom richten wij ons in dit artikel specifiek op de vraag of een strakke zwembroek in 2022 ook in Frankrijk nog verplicht is en waarom?

Moet ik een strakke zwembroek aan in Frankrijk?

In Frankrijk hebben veel campings, hotels en vakantieparken een eigen zwembad. Voor deze zwembaden zijn er vanuit de overheid regels opgesteld. Eén van deze regels is dat alle jongens en mannen in Frankrijk een strakke zwembroek moeten dragen. Ook in 2022 is het dragen van een strakke zwembroek in Frankrijk dus verplicht. Het maakt niet uit of je kiest voor een strakke zwemboxer, strakke jammer, strakke zwemslip of zelfs kiest voor een trendy mini zwembroek voor mannen. Al deze zwembroeken zijn toegestaan in Frankrijk. Zwembroeken zoals de wijde zwemshort zijn in alle zwembaden van Frankrijk verboden.

Waarom is de strakke zwembroek verplicht in Frankrijk?

Veel mannen en jongens gebruiken de wijde zwemshorts ook als korte broek. Vaak gaan ze in de wijde zwembroek voetballen, naar het strand en ondernemen ze nog vele andere activiteiten. Wanneer je vervolgens met deze zwembroek weer in het zwembadwater springt, bevuil je het zwembad zeer ernstig. Een zwembroek die strak om de man heen zit houd minder vuil vast en is op deze manier minder belastend voor het zwembadwater.

Toch is dit niet de enige reden waarom je als man of jongen een sexy strakke zwembroek moet dragen in Frankrijk. Wijde zwembroeken houden namelijk ook meer water vast dan de nauwsluitende zwembroeken. Wanneer je het water verlaat neem je met een wijde zwemshort vele liters water mee. Bij een strakke zwembroek zoals bijvoorbeeld een strakke zwemboxer of een strakke zwemslip neem je aanzienlijk minder water mee. Op deze manier verliest het zwembad minder water en is het dragen van een strakke zwembroek beter voor het milieu.

Een strakke zwembroek kopen

Heb je alleen maar wijde modellen zwembroeken in je kast liggen? Dan is het echt tijd om een strakke zwembroek te kopen. De strakke zwembroek is in Frankrijk niet alleen verplicht, maar vrouwen zien de man ook liever rondlopen in een strakke zwembroek. Toch zijn veel mannen een beetje bang om een strakke zwembroek te dragen, jij ook? Lees dan ons artikel met 8 Tips om je zekerder te voelen in jouw strakke zwembroek!

Foto bij VakantieDeal