Waarom mannen bang zijn om een strakke zwembroek te dragen

De laatste jaren is de strakke zwembroek bezig met een ware opmars. Steeds meer mannen, maar ook jongere jongens durven een strakkere zwembroek te dragen. Toch zijn er nog een hoop mannen die enige angst kennen voor de modellen die strak zitten. Tegenwoordig maken steeds meer mannen een statement en geven aan trots te zijn op hun lichaam. Maar waarom zijn veel mannen en jongens toch zo bang om deze te dragen? Wij zochten het uit.

1# Het verbergt de lengte en de dikte niet

De lengte en de dikte van de piemel is voor veel mannen en jongens toch iets om onzeker over te zijn. Niet alleen zijn veel mannen daar onzeker over, ze scheppen er ook graag over op. Een strakke zwembroek laat vaak niks aan de verbeelding over en de dikte en de lengte van de piemel is vaak goed te zien. Waar vrouwen vaak aangeven dit één van de leukere redenen te vinden om mannen in een strakke zwembroek te zien, maakt dit veel mannen toch iets angstig om zich te vertonen in dit soort zwembroeken.

2# Hoe om te gaan met beharing?

Een ander issue voor veel mannen is de twijfel of ze alle lichaambeharing moeten laten staan of juist moeten verwijderen. Want hoe zie je er nu echt sexy uit in een strakke zwembroek waarbij niets tot de verbeelding zal worden overgelaten? De laatste trend voor mannen is om alle lichaamsbeharing te verwijderen. Dus ons advies, alles lekker kaal en lekker shinen in je mooie nieuwe zwembroek! 

3# Bang voor een stijve piemel

Bij mannen zie je de opgewonden toestand allemaal wat beter dan bij vrouwen, helemaal in een strakke zwembroek. Wanneer een man een stijve piemel krijgt in zijn strakke zwembroek is deze direct goed te zien. Mannen zijn bang om deze met dit soort zwembroeken te krijgen en deze niet goed te kunnen verbergen. De oplossing? Of wat zelfverzekerder worden over je lichaam en je hier niet voor schamen of kies voor de mogelijkheid om dan even op je buik te gaan liggen.

Foto door Denise Rodrigues dos Leal via Pexels