Waarom dragen steeds meer mannen een strakke zwembroek?

Zowel in het zwembad als op het strand zien we dat mannen steeds vaker een strakke zwembroek dragen. Dat is helemaal niet gek want het brengt een heleboel voordelen met zich mee. Ook sluit het mooi aan op je lichaam. In dit artikel gaan we dieper in over de redenen waarom een nauwsluitende zwembroek tegenwoordig steeds meer gedragen wordt. Wat je misschien nog niet wist, is dat het in sommige landen zelfs verplicht is.

Een strakke zwembroek is comfortabel

Eén van de redenen waarom er steeds vaker voor wordt gekozen om een strakke zwembroek te dragen is omdat het een stuk comfortabeler zit. Sommige denken dat dat niet zo is en dat het juist zorgt voor een pijnlijke ervaring. Niets is minder waar. Het zorgt er onder andere voor dat de piemel en ballen goed worden ondersteunt en alles bij elkaar houdt. Het is daarbij wel belangrijk dat je de zwembroek in de juiste maat koopt. De laatste jaren worden ook de strakke mini zwembroeken voor mannen steeds populairder.

Verplicht in een aantal vakantielanden

In sommige landen zie je niets anders dan strakke zwembroeken in het zwembad. Dit komt omdat het in bijvoorbeeld Frankrijk maar ook in Italië het verplicht is voor mannen en jongens om een zwemboxer te dragen. Dit geldt overigens niet voor de zee, daar mag je zelf bepalen welke zwemkleding je draagt. De reden van deze verplichting is simpelweg de hygiëne. Op het moment dat je de hele dag met een korte broek loopt en vervolgens daarmee ook het zwembad in duikt wordt het water sterk bevuilt. Daarnaast wordt er onder de zwembroek vaak ook ondergoed gedragen wat ook niet zo fris is. Tevens is het ook beter voor het milieu. Zwembroeken die strak zijn zullen niet zoveel water vasthouden in tegenstelling tot loszittende zwembroeken. Dit kan heel wat liters water schelen.

De voordelen van een strakke zwembroek

Zoals eerder besproken zit een strakke zwembroek een stuk comfortabeler en is het een stuk hygiënischer. Het brengt echter nog een aantal meer voordelen met zich mee. Wanneer je een nauwsluitende zwembroek draagt zal deze een stuk sneller drogen. Dat is vooral handig wanneer je een dag op het strand vertoeft. Je hebt ook geen last meer van witte bovenbenen. Met een korte, strakke zwembroek worden de benen helemaal bruin wanneer je aan het zonnen bent. Ook zorgt het bij veel mannen voor een sportiever uiterlijk. Dan hebben we tot slot nog het laatste voordeel, voor de jongens onder ons: je gaat razendsnel van de glijbaan af en de meiden vinden de zwembroeken super sexy!

Strakke zwembroek kopen

Een item die niet mag ontbreken in je kledingkast is natuurlijk de strakke zwembroek. Als je deze nog niet hebt raden we je aan om deze zo snel mogelijk aan te schaffen. Het doet het goed bij de vrouwen en heeft zoals we eerder hebben besproken veel voordelen. Verder is het natuurlijk ook handig om er één te hebben voor als je op vakantie gaat naar Frankrijk. Het product is te verkrijgen in verschillende kleuren maar je kunt ook kiezen voor een hippe print. Het is van belang dat je de correcte maat kiest zodat het daadwerkelijk comfortabel zit.

Foto door Rinke Dohmen via UnSplash

  Ook een sexy strakke zwembroek kopen? 

Steeds meer mannen kopen een strakke zwembroek, bekijk het uitgebreide aanbod.