Is een wijde zwembroek in Frankrijk toegestaan voor mannen?

Frankrijk is weer open voor toeristen. Ben jij van plan om weer te gaan reizen naar Frankrijk en vraag jij je nu af zoals veel jongens en mannen of je een wijde zwembroek mag dragen in Frankrijk? Veel jongens en mannen zijn bang voor de verhalen dat ze een strakke zwembroek aan moeten trekken in Frankrijk en geen wijde zwembroek mogen dragen. Maar zijn deze verhalen ook echt waar? Wij geven je in dit artikel het antwoord.

Is een wijde zwembroek in Frankrijk toegestaan?

Op de vraag of een wijde zwembroek in Frankrijk is toegestaan is eigenlijk geen eenduidig antwoord. Ja je mag een wijde zwembroek dragen op het strand en bij meren en rivieren. Een wijde zwembroek is echter in Frankrijk niet toegestaan in officiële zwembaden. Onder officiële zwembaden vallen ook zwembaden op campings, vakantieparken en hotels.

In de wet is vastgelegd dat je geen wijde zwemkleding mag dragen in deze zwembaden. Niet alleen mannen mogen geen wijde zwemkleding aan, ook vrouwen en alle kinderen zijn verplicht om strakke zwemkleding te dragen.

Hygiëneregels in zwembaden Frankrijk

De regel dat je in Frankrijk geen wijde zwembroek mag dragen maar een strakke zwembroek in Frankrijk verplicht is, heeft alles te maken met die hygiëneregels die gelden in het land. Wijde zwembroeken zorgen namelijk voor een ophoping aan vuil. Vaak gebruiken jongens en mannen de wijde zwembroeken ook als normale korte broek. Op deze manier vergroot je de kans dat er vuil in het zwembad komt en dat is slecht voor het milieu.

Met het dragen van een strakke zwembroek voorkom je dit. Ook strakke zwembroeken worden soms de hele dag gedragen door jongens, maar hier blijft minder vuil aan hangen. Ook heeft de strakke zwembroek als voordeel dat er minder water meegenomen zal worden uit het zwembad. Kleinere en strakkere zwembroeken zijn op deze manier een stuk beter voor het milieu.

De angst voor het dragen van strakke zwembroek

Voor het dragen van een strakke zwembroek heerst er altijd een klein beetje angst.  Niet alleen jongens en mannen vinden het spannend om een strakke zwembroek te gaan dragen, ook moeders vinden het soms eng dat hun zoon een strakke zwembroek moet dragen.

De strakke zwembroek is in Frankrijk volledig geaccepteerd en je valt juist buiten de groep door toch een wijde zwembroek te dragen. Ook op de stranden zie je over het algemeen het meeste de strakke zwembroek voorbijkomen.

Een strakke zwembroek laat goed zien wat jongens en mannen in huis hebben. Toch wil de Nederlandse man ondanks zijn angst dit ook steeds liever laten zien. De strakke zwembroek zoals de strakke zwemboxer en de strakke zwemslip komen daarom steeds meer in de mode in Nederland.

Foto door SHVETS production via Pexels