Hoe kinderen omkleden op het strand?

Ter navolging op ons artikel; Hoe omkleden op het strand als man, zijn er ook veel vragen gekomen hoe je een kind om moet kleden op het strand. De afgelopen jaren zijn ouders steeds preutser geworden en daarom komen er meer vragen over hoe je een jongen  of meisje om moet kleden op het strand. Een jongen en meisje omkleden op het strand kan namelijk heel makkelijk en in dit artikel geven wij je op deze vraag het antwoord.

Zwembroek thuis aantrekken

De zwemkleding thuis aantrekken is natuurlijk de meest gemakkelijke optie wanneer je kind al helemaal zindelijk is. Maar voor kinderen die nog niet zindelijk zijn en nog een luier dragen is dit niet altijd een optie. Wanneer je aangekomen bent op het strand moet je nog vaak de luier vervangen voor een schone luier of een zwemluier. Voor veel ouders valt deze optie om de zwemkleding thuis aan te doen al af.

Omkleden op het strand

Schaamte voor het omkleden bij jongens en meisjes bestaat vaak nog niet bij kinderen, veelal ouders zorgen ervoor dat deze schaamt ontstaat. Een jongen of meisje vindt het daarom vaak geen enkel probleem om zijn zwembroek op het strand aan of uit te doen. Wil je weten wat de opties zijn om jongens en meisjes om te kleden op het strand? Wij zetten de opties voor je op een rijtje.

1: Omkleedhokje of WC

Vaak hebben stranden wel een strandtent en een strandtent heeft vaak een toilet. Sommige strandtenten hebben zelfs voor mensen en kinderen een speciale omkleedruimte. Gebruik maken van deze ruimtes kost vaak geld en het kan voorkomen dat je ver moet lopen om bij de strandtent te komen. Vaak zijn er op stranden maar een beperkt aantal strandtenten te vinden. Is de strandtent dichtbij de plek waar je van plan bent om de dag door te brengen? Dan is deze optie om je kinderen om te kleden zeer geschikt. 

2: Omkleden achter een handdoek

Je kunt je zoontje of dochter natuurlijk altijd even omkleden achter de handdoek. Niemand die hem ziet en wel een schone mooie zwembroek of badpak aan. Vaak is dit niet de meest praktische oplossing en zorgt het omkleden van jongens en meisjes achter een handdoekje voor flink wat gestuntel. Omkleden achter een handdoek is niet gemakkelijk en vaak zien mensen op deze manier meer dan je denkt. Gestuntel op het strand valt andere mensen namelijk juist af! 

3: ZwemPoncho kinderen gebruiken

Voor kinderen die omgekleed moeten worden of kinderen die wij graag een beetje extra warm willen houden is de zwemPoncho voor kinderen gemaakt. Deze poncho trek je aan bij je zoontje of dochter en je kunt zonder bekijks de zwembroek van je jongen of de badpak van je dochter aan of uit doen. De poncho’s zijn in verschillende prijsklassen te vinden en ook nog eens in verschillende soorten kleuren en motieven.

4: Kleed je als jongen of meisje even snel om op het strand!

De meest makkelijke en goedkoopste manier voor het omkleden op het strand? Niet te preuts zijn en gewoon even snel de zwembroek of badpak uit, afdrogen en een nieuwe zwembroek, badpak of onderbroek aan. Sommige kinderen lopen en zwemmen op het strand altijd bloot, er zullen dus geen mensen zijn die een probleem maakt van omkledende jongens of omkledende meisjes op het strand.

Foto bij Jacub Gomez via Pexels