Drie leuke strandvakantie bestemmingen in Europa

Haal je strakke zwembroek uit de kast, pak de rest van je koffer in en vertrek naar een van de drie leuke strandbestemmingen uit dit artikel! Mocht je nog geen strakke zwembroek hebben, dan loont het om deze online te bestellen. In sommige vakantielanden, waarvan Frankrijk het beste voorbeeld is, heb je een strakke zwembroek nodig voor een bezoek aan zwembaden. Op welke van deze drie leuke strandvakantie bestemmingen ben jij al geweest?

1: Strandvakantie in Italië

Vlieg naar Florence Airport en trek vanuit daar richting het strand van Toscane. Vergeet niet ook de stad Florence zelf te bezoeken! Het is een fraaie stad, met een bijzonder gezellig centrum. In de regio Toscane is onder meer het strand van Versilia populair. Het strand is hier lang, waardoor er altijd plek is! Daarbij is het er in de zomermaanden erg gezellig, door de feesten die hier georganiseerd worden. Ook rond Pisa en bijvoorbeeld Livorno vind je verschillende uitgerekte stranden om te kunnen genieten van het warme zomerweer in Italië.

2: Frankrijk bezoeken voor het strand

Eerder las je al dat Frankrijk een populaire strandvakantie bestemming is. Het land heeft een uitgerekte kuststrook, waar je verschillende soorten landschappen vindt. Normandië staat bekend om z’n krijtrotsen, terwijl je richting het zuiden mooie gele zandstranden vindt. De meeste toeristen kiezen bij een strandvakantie in Frankrijk voor bestemmingen als Nice en Marseille. Wist je dat je hier tegenwoordig ook met de trein kunt komen vanuit Amsterdam of Rotterdam?

3: Naar Spanje voor een strandvakantie

De top 3 van leuke strandvakantie bestemmingen binnen Europa wordt compleet met Spanje. Al jaren behoort Spanje tot de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlandse en Belgische toeristen. Je vindt hier onder meer de Costa Brava, waar het in de zomer erg druk is. Gelukkig biedt het land diverse alternatieven! Reis naar de stranden van Galicië in het noorden, of kies voor het strand van Andalusië richting het zuiden.

Foto via Pexels bij Istock